Om

AmVoP är en duo som består av oss, Fredrik Stigen Isberg och Martin Jarbeck. Vi har ett organiskt rock/pop sound med en släng av indiemelankoli med fallande melodier och melodiösa elgitarrslingor.

Med detta musikprojekt har vi äntligen funnit ett ärligt uttryck som avspeglar oss själva och vår personlighet.

Musiken skapar vi i en liten stuga i Furusund i Roslagens skärgård. Fredrik är sångare och pianist, Martin är gitarrist. Våra huvudinstrument utgör viktiga element i arrangemangen med utpräglade melodiösa slingor och riff. Vi skriver svenska texter om ”tro, hopp och kärlek” med mycket symbolik. Ärligt och utlämnande behandlar vi både det lilla och det stora i livet, funderingar, samhället, saknad och förväntan.

Vi fick en fråga om varför vi håller på med musik:  -”En av mina största källor till glädje och välmående är att skapa musik. Dels är det stimulerande att göra något där man känner tilltro till sin förmåga, men dels också för att musiken även är en ventil på många sätt…”, säger Fredrik
-”Håller verkligen med om att musiken utgör en viktig ventil, särskilt med tanke på att jag inte är så himla bra på att uttrycka känslor i vanliga livet”, säger Martin och skrattar

Du som har läst så här långt kanske även undrar vad bandnamnet betyder? AmVoP är en förkortning för ”Avståndet mellan Vagn och Plattform”. För oss kan man säga att namnet symboliserar steget mellan det välkända och det okända, det där avståndet som kan vara så kort men samtidigt så oändligt långt. Hoppas att Du vill kliva på och hänga med på resan! Följ oss på Facebook, Instagram och Youtube!

//Fredrik och Martin

AmVoP_bild_gladhopp